Довгостроковий кредитний рейтинг Страхової Групи «ТАС» підтверджено на рівні uaAА

Довгостроковий кредитний рейтинг Страхової Групи «ТАС» підтверджено на рівні uaAА

Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» 20 березня 2018 року підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Страхової групи «ТАС» за Національною рейтинговою шкалою на рівні uaAА з прогнозом «стабільний».

В ході рейтингового процесу експертами агентства було проаналізовано повну фінансову звітність страховика за дев‘ять місяців 2017 року та рік в цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією.

Зауважимо, що рейтинг uaAА присвоюється виключно установам з дуже високим рівнем стійкості, що відзначаються високою платоспроможністю порівняно з іншими учасниками ринку. Прогноз «стабільний» вказує на відсутність передумов для зміни рейтингу впродовж року.

Серед основних факторів, що впливають на рівень рейтингу, слід відзначити провідні позиції компанії на вітчизняному страховому ринку, розгалужену мережу відокремлених підрозділів, що забезпечує надходження страхових платежів, збереження збалансованості портфеля страхових премій, надання послуг з соціально орієнтованих видів страхування, диверсифікацію активів, якими представлені страхові резерви, низький рівень боргового навантаження, інформаційну відкритість та прозорість тощо.