СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат 2018 року

СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат 2018 року

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» своїх найбільших виплат за минулий рік.

Так, найбільшою за сумою відшкодування стала виплата в розмірі 1 174 918 грн, яку було здійснено страховиком за договором страхування відповідальності автоперевізників та експедиторів.

Інцидент, який згодом було визнано страховим випадком, стався на території Словаччини: вантажний автомобіль Volvo, що належить вітчизняній транспортній компанії, яка спеціалізується на перевезеннях вантажів, потрапив в ДТП. Водій вантажівки на слизькій дорозі не впорався з керуванням, втратив контроль над машиною, в результаті автомобіль занесло, і він перевернувся на узбіччя. Внаслідок аварії було суттєво пошкоджено як сам автомобіль, так і вантаж, що ним перевозився, зокрема зіпсовано упаковку товару.

Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала подію, що сталася, страховою та прийняла рішення про виплату належного за договором страхування відшкодування.

Серед десяти найбільших виплат страховика за минулий рік чотири було здійснено за програмою «5 зірок» договору страхування наземного транспорту «ЄвроКАСКО».

Так, найбільшим за рік страховим відшкодуванням за договором КАСКО стала виплата в розмірі 1 150 000 грн, яку Страхова група «ТАС» перерахувала своєму страхувальникові за згорілий автомобіль Audi A8. Надзвичайна подія сталася в місті Рівне. Повернувшись з роботи додому пізно ввечері, клієнт СГ «ТАС», як завжди, залишив свій седан на парковці неподалік свого будинку. А вже за кілька годин йому повідомили, що авто палає. Як з’ясувалося, займання сталося в передній частині автомобіля. При цьому причиною займання, за висновком представників служби з надзвичайних ситуацій, став підпал.
Страхова група «ТАС», дослідивши обставини інциденту, прийняла рішення про визнання його страховим випадком та виплату страхового відшкодування в розмірі заподіяних автовласникові збитків.

За аналогічних обставин було пошкоджено в Тернополі й автомобіль Lexus LX570, також застрахований за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО». Як і в попередньому випадку, інцидент стався вночі на парковці. І причиною займання також став підпал. Страхова група «ТАС», визнавши подію страховою, виплатила належне за договором страхове відшкодування в розмірі заподіяних власникові автомобіля збитків, що склали 784 000 грн.

За програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО» було застраховано й автомобіль Infinity, викрадений згодом в середмісті столиці. Вжиті поліцією заходи, спрямовані на пошуки автівки по гарячих слідах, бажаного результату не принесли. В свою чергу, Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, прийняла рішення про визнання інциденту страховою подією та виплату страхового відшкодування в розмірі 1 107 000 грн.

Крім того, за програмою «5 зірок» відповідного договору було застраховано й позашляховик Audi Q7, пошкоджений в результаті дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на Львівщині. На смугу, якою рухався автомобіль, з «зустрічки» несподівано «винесло» іншу машину, водій якої не впорався з керуванням. В результаті зіткнення Audi Q7 зазнав серйозних пошкоджень. При цьому збитки власника застрахованого автомобіля склали 1 078 392 грн. Страхова група «ТАС» визнала подію, що сталася, страховою й в повному обсязі перерахувала потерпілому автовласникові відповідне страхове відшкодування.

До «десятки» найбільших в минулому році виплат компанії також увійшли дві виплати, які СГ «ТАС» здійснила за страховими випадками, внаслідок яких було пошкоджено застраховані за договором «Правильне КАСКО» причепи.

Зокрема, 1 040 693 грн сягнула виплата за розбитий в ДТП причеп марки Schmitz. Інцидент, який згодом було визнано страховою подією, стався в Польщі. Водій «легковика», що їхав в потоці за вантажівкою з причепом, обганяючи велику машину, не впорався з керуванням, внаслідок чого його автівку занесло і вона врізалася в Schmitz, який від потужного удару перекинувся в кювет.
Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, врегулювала страховий випадок, виплативши своєму клієнтові належне страхове відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.

Водночас виплата страховика за пошкоджений в аварії, що сталася на Одещині, причеп ВАРЗ склала 710 673 грн. На трасі водій вантажівки з причепом вирішив обігнати автомобіль, що рухався перед ним. Однак не врахував складні погодні умови та дорожню обстановку, внаслідок чого під час виконання маневру зачепив причепом іншу автівку, пошкодивши обидва транспортні засоби.

Страхова група «ТАС», виконуючи свої зобов‘язання за укладеним договором «Правильне КАСКО», оперативно відшкодувала своєму клієнтові суму завданих йому збитків в повному обсязі.

За вказаним договором було застраховано й вантажний автомобіль Volvo FH, що належить угорській транспортній компанії. На слизькій трасі в Чернігівській області водій вантажівки не впорався з керуванням та допустив з’їзд машини в кювет. При цьому, згідно з результатами експертизи, збиток власника вантажівки внаслідок пошкодження авто склав 850 000 грн. СГ «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та виплатила належне страхове відшкодування в повному обсязі.

Крім того, до «десятки» найбільших за минулий рік відшкодувань СГ «ТАС» увійшла ще одна виплата, здійснена за договором «Правильне КАСКО»: 750 000 грн страховик перерахував власникові автомобіля VW Touareg, який було пошкоджено в результаті ДТП. Аварія сталася на Хмельниччині. На трасі машину клієнта компанії «підрізав» інший автомобіль. Незважаючи на всі зусилля обох водіїв, уникнути зіткнення не вдалося. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком і оперативно врегулювала, виплативши страхувальникові відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.
Варто зазначити, що до ТОП-10 виплат страховика за минулий рік увійшло також відшкодування в розмірі 894 016 грн, здійснене за договором страхування майна «Повний житлозахист».

Пожежа, в якій було фактично вщент знищено застрахований приватний житловий будинок на Вінниччині, сталася внаслідок проблем із котлом, що працював на твердому паливі. Страхова група «ТАС» визнала інцидент страховою подією та оперативно виплатила клієнтові відшкодування в розмірі понесених ним збитків.