Січневі виплати СГ «ТАС» за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ склали 42,34 млн грн

Січневі виплати СГ «ТАС» за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ склали 42,34 млн грн

Страхова група «ТАС» оприлюднила статистику своїх виплат за перший місяць 2020 року. Так, лише за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників в січні було відшкодовано потерпілим 24,06 млн грн. Водночас обсяг виплат за договорами страхування наземного транспорту за вказаний місяць склав 18,28 млн грн.

Саме на договори КАСКО припали і найбільші виплати СГ «ТАС» в січні. Примітно, що три з ТОП-5 відшкодувань компанії за місяць було здійснено за страховими випадками, в результаті яких зазнали пошкоджень застраховані вантажні автомобілі.
Так, 1310066 грн виплатила СГ «ТАС» власникові вантажного автомобіля MAN, який було пошкоджено в аварії, що сталася на околиці Харкова.
Водій вантажівки не врахував складні погодні умови та на повороті не встиг вчасно загальмувати, допустивши зіткнення з іншим вантажним транспортним засобом, що рухався перед ним. В результаті ДТП було серйозно пошкоджено водійську кабіну MAN. Втім, ремонтувати машину за власний рахунок власникові не довелося: Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та виплатила хазяїну вантажівки належне відшкодування в розмірі завданих йому збитків.

Внаслідок аварії було пошкоджено і вантажівку Scania R114, страхова виплата за яку склала 522126 грн. Дорожньо-транспортна пригода сталася на трасі в Полтавській області. Водій вантажівки не звернув увагу на те, що координацію руху на дорозі здійснює регулювальник, не зупинився за його сигналом, в результаті чого допустив зіткнення з іншим автомобілем. Внаслідок ДТП було пошкоджено передню частину Scania. СГ «ТАС» оперативно врегулювала страхову подію, відшкодувавши власникові вантажівки його збитки.

До числа найбільших виплат СГ «ТАС» за січень також увійшло відшкодування в розмірі 332205 грн, яке компанія перерахувала власникові вантажного автомобіля Mercdes Actros, який потрапив в аварію на трасі в Рівненській області. Колесо фури на повороті потрапило в глибоку вибоїну, в результаті чого її повело і велика машина, вилетівши на узбіччя, перевернулася. СГ «ТАС» визнала випадок страховим та прийняла рішення про виплату страхувальникові відшкодування в розмірі завданих йому збитків.

Водночас виплата СГ «ТАС» за пошкоджений в ДТП позашляховик Audi А5 склала 380412 грн. Аварія сталася в Одесі. На перехресті в застрахований автомобіль несподівано несподівано врізався інший транспортний засіб. В результаті зіткнення було серйозно пошкоджено передню частину Audi. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини пригоди, визнала її страховою подією та оперативно виплатила страхувальникові відшкодування в розмірі його збитків.

До «п’ятірки» найбільших січневих виплат компанії також увійшло відшкодування в розмірі 297870 грн, яке СГ «ТАС» перерахувала за пошкоджений в ДТП автомобіль Mazda 6. Аварія із застрахованим авто сталася на трасі в Житомирській області. На слизькій дорозі автомобіль повело, водій не зміг впоратися з керуванням та допустив зіткнення з іншим учасником дорожнього руху. Внаслідок ДТП було пошкоджено передню частину Mazda. СГ «ТАС» визнала інцидент страховою подією та прийняла рішення про виплату належного за укладеним договором страхування відшкодування. Залишається додати, що всі перелічені авто було застраховано за договором «Правильне КАСКО».