Заміна скла за договором КАСКО коштувала СГ «ТАС» понад 275 тис. грн

Заміна скла за договором КАСКО коштувала СГ «ТАС» понад 275 тис. грн

Не секрет, що стан українських автомобільних доріг далекий від ідеального, тож часто-густо саме якість дорожнього покриття стає причиною аварій та пошкоджень автомобілів. І добре, якщо все обмежиться незначною подряпиною на лакофарбовому покритті кузову, набагато гірше, коли від удару камінців, що вилітають з-під коліс проїжджаючих повз автівок, розбивається скло. Адже за нинішніми розцінками його заміна виявляється задоволенням не з дешевих.

Саме такий страховий випадок нещодавно було врегульовано спеціалістами Страхової групи «ТАС». В лобове скло застрахованого за договором «Правильне КАСКО» автомобіля Rolls-Royce Phantom потрапив камінець, що вилетів з-під коліс транспортного засобу, що рухався попереду. Інцидент стався у середмісті столиці.

За висновком експертизи, заміна пошкодженого скла на дорогій автівці коштуватиме 275081 грн. Саме цю суму в рамках своїх зобов’язань за договором страхування і виплатила СГ «ТАС» в якості страхового відшкодування.

Нагадаємо, за статистикою, Страхова група «ТАС» щодня виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 2,18 млн грн, з яких 1,83 млн грн – за договорами автострахування. Так, протягом перших трьох місяців поточного року компанією було відшкодовано за договорами автострахування в цілому 147,6 млн грн, в тому числі за полісами обов’язкової «автоцивілки» 72,74 млн грн, за договорами КАСКО – 53,93 млн грн. За полісами «Зелена картка» в І кварталі було відшкодовано 20,93 млн грн.