За полісами ОСЦПВ та договорами КАСКО в лютому СГ «ТАС» виплатила понад 22,9 млн грн

За полісами ОСЦПВ та договорами КАСКО в лютому СГ «ТАС» виплатила понад 22,9 млн грн

Страхова група «ТАС» оприлюднила статистику виплат, здійснених за другий місяць поточного року. Отже, згідно з даними страховика, сума виплат за полісами обов‘язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників в лютому склала 15 136 328,40 грн. Відповідно, за договорами страхування наземного транспорту клієнтам компанії було відшкодовано 7 806 719,22 грн.

Найбільші виплати місяця традиційно припали на договори КАСКО.

Зокрема 710 673 грн виплатила Страхова група «ТАС» за пошкоджений в аварії причеп ВАРЗ. Дорожньо-транспортна пригода сталася на Одещині.

Не врахувавши дорожню обстановку, водій вантажівки, здійснюючи обгін, зачепив бортом причепа іншу машину, пошкодивши його.

Причеп було застраховано за договором «Правильне КАСКО».

Водночас виплата за пошкоджений в ДТП автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, також застрахований за договором «Правильне КАСКО», склала 409 719 грн. На смугу, якою рухався позашляховик, на великій швидкості вилетіло інше авто. Попри всі зусилля водія Toyota уникнути зіткнення не вдалося. Ця аварія сталася на Київщині.

Дещо менше суму, а саме 400 000 грн, Страхова група «ТАС» виплатила в рамках своїх зобов‘язань за договором «Зелений коридор». Аварія, в якій зазнав пошкоджень застрахований автомобіль Kia Sportage, сталася на Черкащині – на слизькій дорозі в авто клієнта компанії врізався автомобіль ВАЗ.

За аналогічних обставин було пошкоджено й Land Rover, страхова виплата за який склала 298 919 грн. Під час руху однією з центральних вулиць Львова в позашляховик, застрахований за програмою «4 зірки» договору «ЄвроКАСКО», врізався інший автомобіль, пошкодивши кузов Land Rover.

Серед інших великих виплат місяця також варто зазначити відшкодування в розмірі 286 940 грн, виплачене власникові автомобіля Toyota Camry, пошкодженого в ДТП, що сталася в Кривому Розі.

Клієнт СГ «ТАС» не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого допустив зіткнення з авто, що рухалось попереду. Camry було застраховано за договором «Правильне КАСКО».

Крім того, в лютому Страхова група «ТАС» виплатила чимале страхове відшкодування за договором страхування майна. Виплату в розмірі 355 502 грн було перераховано банківській установі за пошкоджений внаслідок розбійного нападу банкомат. Страхова подія сталася в Чернівецькій області.

Велике відшкодування СГ «ТАС» виплатила в лютому й за полісом «Зелена картка», перерахувавши 381 057 грн за лікування потерпілого в ДТП, що сталася з вини клієнта компанії під час його поїздки до Великобританії.

Нагадаємо, в січні Страховою групою «ТАС» було виплачено страхових відшкодувань на загальну суму 37,68 млн грн. При цьому частка договорів автострахування в портфелі виплат компанії склала 84,4%. Зокрема, за полісами обов‘язкової «автоцивілки» СГ «ТАС» впродовж першого місяця року було виплачено 15 млн грн, за полісами «Зелена картка» - 8,8 млн грн. Водночас сума виплат за договорами КАСКО склала 8,03 млн грн.