СГ «ТАС» вчергове підтвердила своє лідерство на ринку ОСЦПВ

СГ «ТАС» вчергове підтвердила своє лідерство на ринку ОСЦПВ

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за ІІІ квартал.

Отже, згідно з офіційно оприлюдненими даними, протягом липня – вересня поточного року учасниками ринку було оформлено сумарно 2,24 млн полісів «автоцивілки», що на 8,7% перевищує відповідний показник за звітний період минулого року. Обсяг надходжень за укладеними договорами ОСЦПВ склав 1,65 млрд грн – це на 30% більше суми премій, залучених в ІІІ кварталі 2019 року.

Перше місце в рейтингу страховиків на ринку обов’язкової «автоцивілки» традиційно посіла Страхова група «ТАС»: за 263354 оформленими за три місяці полісами компанією було залучено 195124390 грн страхових платежів, що є найвищим показником на ринку та майже на 20% перевищує суму платежів, зібраних страховиком, який посів другу сходинку відповідного рейтингу. Таким чином, частка СГ «ТАС» на ринку «автоцивілки» за підсумками ІІІ кварталу склала 11,8%.

Беззаперечним лідером вчергове стала СГ «ТАС» і за кількістю врегульованих страхових випадків і обсягом виплачених за ними страхових відшкодувань. Так, в ІІІ кварталі Страховою групою «ТАС» було здійснено 4480 виплат – на 30% більше, аніж найближчим конкурентом. Загалом за три місяці СГ «ТАС» виплатила за полісами ОСЦПВ 80113431 грн страхових відшкодувань – на 22,7% більше, аніж було виплачено компанією, яка посіла другу сходинку у відповідній рейтинговій таблиці.

В цілому по ринку протягом ІІІ кварталу було врегульовано понад 36,1 тис. вимог постраждалих в ДТП. Сукупний обсяг виплачених відшкодувань склав 703,3 млн грн. Отже, частка Страхової групи «ТАС» в загальному обсязі виплачених за вказаний період відшкодувань склала 11,4%.

За даними МТСБУ, порівняно зі статистикою за ІІ квартал поточного року у липні – вересні середній строк врегулювання вимог за шкоду, заподіяну майну третіх осіб, скоротився з 77 до 73 днів. Водночас частки вимог, врегульованих в термін до 60 днів після дати ДТП та до 90 днів після аварії, збільшилися з 55,3% до 57,7% та з 69,9% до 73,9% відповідно. Втім, в Страхової групи «ТАС» ці показники традиційно є значно вищими. Так, за інформацією Моторного бюро, СГ «ТАС» в ІІІ кварталі було врегульовано 73,6% вимог в строк до 60 днів і 82,7% вимог – в строк до 90 днів. Нагадаємо, середній строк виплати страхового відшкодування за полісом «автоцивілки» в СГ «ТАС» становить 26 днів.