За двома страховими випадками за участю вантажівок СГ «ТАС» виплатила понад 500000 грн

За двома страховими випадками за участю вантажівок СГ «ТАС» виплатила понад 500000 грн

Одразу дві страхові події, внаслідок яких було пошкоджено вантажні автомобілі, днями врегулювала Страхова група «ТАС». І хоча обставини цих інцидентів кардинально відрізняються між собою, об’єднує їх одне – чималі збитки, до яких вони призвели.

Аварія із застрахованим за договором «Правильне КАСКО» вантажним автомобілем Renault Magnum сталася на Полтавщині. На слизькій після дощу дорозі великий автомобіль в повороті занесло, в результаті він з’їхав з траси та врізався у відбійник. Внаслідок ДТП було серйозно пошкоджено лівий бік вантажівки: крило, двері, диски та шини, а також передній бампер. Згідно з висновком експертизи збиток автовласника склав 220 тис. грн. Цю суму в рамках своїх зобов’язань за укладеним договором страхування КАСКО і виплатила СГ «ТАС» клієнтові.

Другий страховий випадок – за участю  вантажівки МАЗ, який днями було врегульовано Страховою групою «ТАС», стався в Києві. На перехресті водій вантажного автомобіля, повертаючи на зелений сигнал світлофору, не врахував дорожньої обстановки та не пропустив позашляховик Lexus, що на великій швидкості рухався головною дорогою. В результаті зіткнення було досить серйозно пошкоджено передню частину обох автомобілів. Втім, зважаючи на те, що винним в аварії було визнано водія вантажівки, зрозуміло, що витрати на ремонт машин покладалися також на нього. А вони, як засвідчила експертиза, виявилися чималими. Так, лише збитки власника позашляховика внаслідок пошкодження його автівки перевищили 350 тис. грн. Та з власної кишені компенсувати йому цю суму винуватцеві аварії не довелося – завдяки наявності полісів як обов’язкової, так і добровільної «автоцивілки» від СГ «ТАС».  Зокрема, тільки за полісом добровільного страхування цивільно-правової відповідальності автовласників страховиком було здійснено виплату  в розмірі чверті мільйона гривень.

Резюмуючи, можна сказати, що наведені випадки вкотре доводять доцільність всебічного страхового захисту на дорозі, що забезпечує впевненість автовласникам за будь-яких обставин.