В грудні СГ «ТАС» виплатила за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ понад 32,73 млн грн

В грудні СГ «ТАС» виплатила за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ понад 32,73 млн грн

Страхова група «ТАС» оприлюднила статистику своїх виплат за останній місяць 2018 року. Так, лише за полісами обов’язкової «автоцивілки» в грудні компанія відшкодувала потерпілим 22 155 305 грн. Водночас за договорами страхування наземного транспорту страхувальникам було відшкодовано 10 578 495 грн. Саме на договори КАСКО припали й найбільші виплати страховика за місяць.

Так, страхове відшкодування в розмірі 446870 грн перерахувала Страхова група «ТАС» своєму клієнтові, власникові автомобіля Audi А4 2009 року випуску. Автівку було викрадено невідомими особами прямо зі стоянки будівельного супермаркету у Львові. На жаль, пошуки авто по гарячих слідах бажаних результатів не принесли та, поки правоохоронці продовжують розшукувати зловмисників та викрадену ним машину, Страхова група «ТАС» в рамках своїх зобов’язань за договором «ЄвроКАСКО 5 зірок» визнала подію страховою та виплатила автовласникові належне страхове відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.
В свою чергу, за згорілий на парковці в Ужгороді автомобіль Toyota RAV4 СГ «ТАС» виплатила відшкодування в розмірі 354148 грн. За висновком представників поліції та служби з надзвичайних ситуацій, пожежа, в результаті якої було суттєво пошкоджено автомобіль, сталася внаслідок підпалу. Втім, знайти зловмисників, причетних до злочину, поки що не вдалося. Водночас Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, прийняла рішення про визнання події, що сталася, страховою та виплатила потерпілому автовласнику відшкодування в розмірі заподіяних збитків. Авто було застраховано за договором «Зелений коридор».

Відповідно, за пошкоджений в ДТП автомобіль BMW X5, який застраховано за договором «Правильне КАСКО», СГ «ТАС» виплатила відшкодування в розмірі 283200 грн. Аварія сталася на території Угорщини. На трасу, якою рухався застрахований автомобіль, несподівано з лісу вискочив олень. На жаль, незважаючи на всі зусилля водія, уникнути зіткнення не вдалося. За результатами вивчення обставин справи Страхова група «ТАС» прийняла рішення про оперативну виплату належного страхового відшкодування.

До «п’ятірки» найбільших відшкодувань, виплачених компанією в грудні, також увійшли дві виплати за пошкоджені внаслідок дорожньо-транспортних пригод вантажівки. Зокрема 267466 грн виплатила Страхова група «ТАС» власникові автомобіля Scania, який було пошкоджено в результаті зіткнення з іншим транспортним засобом на Волині. На смугу, якою рухалася велика машина, несподівано з зустрічної смуги вилетіла автівка VW, водій якої, намагаючись здійснити обгін автомобіля, що рухався перед ним, не впорався з керуванням та не зміг втримати машину. В результаті зіткнення суттєвих пошкоджень зазнали обидва авто. Страхова група «ТАС» в рамках своїх зобов’язань за договором «Правильне КАСКО», вивчивши обставини події, визнала її страховою та перерахувала власникові застрахованого автомобіля належне відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.
Водночас виплата за пошкоджену внаслідок пожежі вантажівку DAF XF95 склала 264900 грн. Надзвичайна подія із застрахованим автомобілем сталася в Рівненській області. На трасі у ваговоз врізався молоковоз, який на повороті занесло на зустрічну смугу, якою рухався DAF. Від потужного удару застрахована вантажівка миттєво загорілася, і за лічені хвилини полум’я охопило фактично весь кузов автомобіля. Страхова група «ТАС» визнала вказаний інцидент страховою подією та виплатила потерпілому власникові вантажівки належне за укладеним договором «Правильне КАСКО» страхове відшкодування.