Понад 320 тис. грн виплатила СГ «ТАС» за договором «ЄвроКАСКО»

Понад 320 тис. грн виплатила СГ «ТАС» за договором «ЄвроКАСКО»

За десять місяців поточного року в Україні було офіційно зафіксовано 2177 випадків умисного пошкодження або знищення майна, з яких 796 – шляхом підпалу. Такі цифри наводить Офіс Генерального прокурора України. Примітно, що у багатьох випадках правопорушники, вчиняючи подібний злочин, навіть не замислюються над його наслідками, керуючись виключно хуліганськими мотивами, йдучи на це заради хвилини сумнівної «слави» в соцемережах чи в своєму оточенні.  Між тим, наслідки такої «бравади» іноді бувають просто катастрофічними!

Надзвичайна пригода із застрахованим СГ «ТАС» автомобілем BMW X1 сталася в Рівному. Повернувшись ввечері з роботи, власник машини, як завжди, залишив її біля свого будинку. Та буквально за годину його увагу привернув незрозумілий хлопок,  подібний до звуку вибуху, що пролунав з вулиці.  Підбігши до вікна, чоловік побачив, що його автомобіль горить.

Пожежні, що оперативно прибули на виклик, швидко загасили пожежу, але вогонь вже встиг суттєво пошкодити авто. Збиток автовласника внаслідок пригоди склав, згідно з висновком експертизи, 321241 грн.

Що саме стало причиною займання, ще належить з’ясувати слідчим, але наразі вони схиляються до версії підпалу. Та поки тривають слідство та пошуки зловмисників, Страхова група «ТАС», де BMW X1 було застраховано за програмою «2 зірки» договору «ЄвроКАСКО», визнала випадок страховим та прийняла рішення про виплату клієнтові належного страхового відшкодування – в розмірі заподіяних йому збитків.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО 5 зірок» включає в себе п’ять програм автострахування – за кількістю «зірок», різних за наповненням, переліком страхових ризиків та, відповідно, різної вартості. Так, програма «1 зірка» розрахована на досвідчених автовласників, які вважають за потрібне убезпечити себе виключно на випадок великих збитків – в разі викрадення чи знищення авто. Страховий тариф за цією програмою становить 0,99%. Водночас програма «2 зірки», окрім цих ризиків, також покриває збитки внаслідок пошкодження авто в результаті ДТП, дій третіх осіб, пожежі та стихійного лиха, а також передбачає виплату за розбиття скла. «Тризіркова» програма до всього переліченого також надає можливість автовласникові отримати виплату без довідки поліції. В свою чергу, за програмою «4 зірки» страхувальникові  також буде відшкодовано збитки внаслідок пошкодження авто, спричиненого іншими подіями, аніж перераховано вище. А ось програма «5 зірок» стане справжньою знахідкою для тих автовласників, які вважають, що страховий захист має бути максимально повним – на випадок будь-яких негараздів, що можуть статися. До того ж, вказана програма, окрім таких переваг, як розширене покриття та прискорена виплата, містить низку привабливих та корисних опцій для автовласника, наприклад, «Валютний коридор», «VIP-сервіс» тощо. Страховий тариф за програмою «5 зірок» складає 4,99%.